Nationale Vrouwenvliegdag 2023

gepubliceerd op 16-09-2023 door Bastiaan Borggreve
Berichten - Publiek

De Amsterdamsche club voor Zweefvliegen stond 16 september jongstleden geheel in het teken van Nederlandse zweefvliegsters die kennis konden maken en van elkaar konden leren. Onder meer om met elkaar om te praten over hoe zij de toekomst nog mooier kunnen maken voor vrouwen in de vliegwereld.

Waar de organisatie in eerste instantie rekende op een dertigtal deelnemende vrouwen, stroomden de aanmeldingen -vooral na participatie van de KNVvL- binnen en kwamen er uiteindelijk 95 vrouwen naar Soesterberg.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) wil meer diversiteit in de vliegwereld en support dus onder andere meer evenementen voor jongeren en vrouwen. Dank zij een financiële sponsoring konden de deelnemers een gratis vluchtworden aangeboden, alsmede een lunch en BBQ.

Ook door de vele vrijwillige handjes vanuit gastclub ACvZ en andere clubs, werd het een geslaagde dag. Waarbij het vliegen werd gecombineerd met kleine lezingen in de hangaar over een viertal onderwerpen. Ook een gratis bezoek aan het Nationaal Militair Museum hoorde bij het programma-aanbod.

Bekijk de aftermovie (door Jan Schets):

Impressie van aerobatiscsdemonstratie tijdens de Vrouwenvliegdag 2023 (door Lars Hofman):

Sponsoren
KNVvL
Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen

Goodies aangeboden door:
Tomer Jewerly
Flight Deck Consultancy
Creative-corner.nl
Pure Glide
Airstore
SkySight.io
Flieschen