FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast zie de vragen die vaak aan de ACvZ worden gesteld. Met hun antwoorden. Het kan natuurlijk zo zijn, dat jouw vraag er niet bij staat. Neem in dat geval gerust contact met ons op via onderstaande knop. Je wordt dan direct naar het contactformulier geleid.

Contact
 • Hoe word ik lid?

  Interesse voor lidmaatschap van de ACvZ kun je kenbaar maken door te mailen met zweefvliegen@acvz.nl. Je ontvangt daarna een informatiedocument met alle praktische informatie over het zweefvliegen bij onze vereniging.

  Ingesloten bij dit document zit een inschrijfformulier waar je tevens op kunt vermelden of je direct vol-vliegend lid wil worden (heel jaar) of liever eerst een proeflidmaatschap aangaat (2 maanden). Zie ook deze pagina.

 • Wat houdt het proeflidmaatschap in?

  Dit type lidmaatschap start 1x per jaar in begin september en duurt in totaal 2 maanden (tot einde vliegseizoen eind oktober). Je kunt dan, zoals de naam al doet vermoeden, proeven aan het zweefvliegen. Na een introductiedag kun je op een aantal vliegdagen ervaren hoe het is om lid te zijn en of het zweefvliegen wat voor je is. Je mag 10 vluchten maken wat neerkomt op een totaal van ongeveer 3 tot 4 vliegdagen. Hierna bepaal je of je door wilt gaan met het zweefvliegen en hoef je niet op de wachtlijst voor het opvolgende vliegseizoen.

 • Is er een wachtlijst?

  Ja. De wachttijd bedraagt ongeveer 2 jaar wat te maken heeft met de groeiende populariteit van de zweefvliegsport. Daarnaast is de wachtlijst gegroeid als gevolg van de Corona periode waarin we een aantal keer geen/weinig leden konden aannemen en die moesten doorschuiven naar later moment.
 • Wat kost het ACvZ lidmaatschap?

  Zie hiervoor het prijsoverzicht op de pagina Lidmaatschap.
   
 • Kan ik een keer langskomen?

  Aangezien wij als club op een afgesloten terrein zitten is het voor buitenstaanders niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen. Als je een keer kennis wilt komen maken met de club en het zweefvliegen kun je mailen met zweefvliegen@acvz.nl.

  2x per jaar organiseren we een informatiedag waarop belangstellenden en potentiële leden langs kunnen komen en al hun vragen kunnen stellen. Je kunt dan ook komen kijken op de vliegstrip, maar proefvluchten worden niet gemaakt.

 • Ik wil graag een zweefvlucht kado doen, kan dat?

  Eenmalig meevliegen is bij ons niet mogelijk. Wij doen simpelweg niet aan enkele proefvluchten of commerciële vluchten voor buitenstaanders, omdat bij ons het vliegen voorbehouden is aan de actieve leden. Daarnaast is het voor ons als vereniging niet toegestaan om vluchten uit te voeren met commerciële doeleinden. Er zijn wel andere zweefvliegclubs waar je met een dergelijk verzoek terecht kan, een voorbeeld is Aeroclub Salland te Lemelerveld.

 • Kan ik eenmalig een keer meevliegen om te kijken of het vliegen wat voor mij is?

  Helaas zal dat niet gaan, zie antwoord hierboven. Als je wilt weten of het zweefvliegen een hobby is die bij je past, adviseren wij om eerst een proeflidmaatschap aan te gaan. Op deze pagina vindt je daar meer info over.