Burendag 2023

gepubliceerd op 02-09-2023 door Wim Andréa
Berichten - Publiek

Omdat de ACvZ op een afgesloten terrein huist, is het voor omwonenden niet gemakkelijk om “even langs te komen”. Terwijl zij toch regelmatig met ons bestaan worden geconfronteerd en het logisch is dat dit nieuwsgierig maakt. Mede daarom organisteert onze club regelmatig een zogenaamde Burendag. Hierbij stellen wij het veld open voor alle geïnteresseerde omwonenden.

Op zaterdag 2 september was de laatste editie van deze Burendag. Het aantal aanmeldingen was dit jaar enorm. Meer dan wij verwachtten en meer dan wij in eerdere Burendagen mochten beleven. We moesten dus sneller dan verwacht het bericht “Sorry, volledig overboekt” versturen. Om de veiligheid van iedereen te kunnen hanteren, moeten wij namelijk een maximum aantal bezoekers hanteren.

Het weer werkte die zaterdag mee en zodoende heeft menig buurman en -vrouw ook een kennismakingsvluchtje kunnen maken. Dat gaf een compleet nieuw perspectief op de zo bekende woonomgeving. En op onze zweefvliegsport! Want een Burendag geeft ons ook de gelegenheid om alle andere zaken rond het vliegen te kunnen laten zien en uitleggen dan wat onze buren normaal waarnemen: de vliegtuigen die hoog boven hun huis thermiek proberen te vinden.

We kijken terug op een zeer geslaagde Burendag 2023 met een maximaal aantal bezoekers, heel veel enthousiaste reacties en veel gelegenheid om zaken uit te leggen en om vragen te beantwoorden. in 2024 organiseren wij zeker weer een Burendag.

Bekijk de film (door Jan Schets):