logo AmstelGlide

AmstelGlide 2024

zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024
De AmstelGlide van 2024 zit erop. Team AmstelGlide kijkt terug op een mooi weekend, ondanks dat het weer zaterdag te onzeker was om een wedstrijddag te kunnen uitschrijven. Maar dat is zondag helemaal goed gekomen, onder andere met een zeer interessante task in de experimentele 1000km klasse! Team AmstelGlide bedankt alle deelnemers, ophalers, crew, externe hulp en overige belangstellenden voor het mede mogelijk maken van dit fantastische evenement en hoopt iedereen volgend jaar weer terug te zien voor de 2025 editie op Zweefvliegveld Soesterberg!

De uitslag

De top 3 van alle klassen is als volgt:
Het volledige eindklassement is terug te vinden op Soarng Spot (link zie onder). Team AmstelGlide nodigt bij deze de winnaars van 2024 uit om volgend jaar terug te komen om hun titel te prolongeren!


Fotoalbum

Tijdens de AmstelGlide zijn er diverse mensen die mooie foto's hebben gemaakt. Wij verzamelen die in een digitaal fotoalbum wat je hier kunt vinden: https://photos.app.goo.gl/oPLzojV3FZHD9wmV6. Heb jij ook leuke foto's gemaakt? Dan kun je die aan het album toevoegen. Bij voorbaat dank!

De AmstelGlide is de jaarlijkse tweedaagse Zweefvliegwedstrijd van de ACvZ, vanaf het mooie zweefvliegveld Soesterberg. De data voor de AmstelGlide 2024 editie zijn vastgesteld (en bevestigd) op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024. Zet deze data dus alvast in je agenda en reserveer snel een kist! Het AmstelGlide weekend valt dit jaar direct aansluitend aan de OMK. De inschrijving is geopend en de voorbereidingen zijn in volle gang. Wij hebben er zin in! Kom jij ook?


Unieke kans: zondag mogelijk 1000 kilometer!


Dit jaar is er een unieke kans op een mogelijke 1000 kilometer dag! Dat gebeurt niet vaak in Nederland, en zeker niet tijdens een zweefvliegwedstrijd! Wij willen deze mogelijkheid aangrijpen om de deelnemers die graag een 1000km vliegen die kans te bieden en roepen speciaal daarvoor een extra klasse in het leven: de 1000km klasse. In de info mail die alle deelnemers ontvangen hebben staat hoe dat werkt en hoe je kunt inschrijven / overschrijven naar die klasse.

Heb je die ambities (of de tijd) niet? Ook dan is de AmstelGlide nog steeds jouw wedstrijd, voor de clubklasse en de open klasse worden "normale" tasks uitgeschreven die goed haalbaar moeten zijn voor iedereen - zelfs als je nog op tijd door moet naar de OMK briefing na de AmstelGlide!

Kosten


De kosten voor deelname aan de AmstelGlide 2024 zijn vastgesteld op:
OmschrijvingPrijsPer
Regulier inschrijfgeld€ 40,-Zweefvliegtuig (ook bij meerdere vliegers)
Inschrijfgeld voor jongeren t/m 25€ 30,-Zweefvliegtuig
Inschrijfgeld voor ACvZ-leden€ 20,-Zweefvliegtuig (ook bij meerdere vliegers)
Sleepstart€ 40,-Sleep tot 400 meter*
Barbecue op de eerste avond€ 15,-Persoon
* In verband met reductie van geluidsoverlast voor onze omwonenden zijn slepen en zelfstarten alleen bij uitzondering toegestaan als lieren niet mogelijk is! Let op: bovenstaande sleeptarieven worden tijdens de AmstelGlide ook gehanteerd voor leden van de ACvZ!

Betaling


Betalen voor inschrijving en de BBQ kan via rekening NL53 INGB 0003 6577 12 ten name van CLUBHUIS ACVZ/KLU ZC SOESTERBERG. Vermeld bij betaling aub. duidelijk AmstelGlide 2024, je registratie en/of callsign. Winnaars van de AmstelGlide 2023 worden vrijgesteld van betaling van het inschrijfgeld voor deelname aan de AmstelGlide van 2024 om hun titel te verdedigen. Indien van toepassing wordt alleen het aanvullende tarief voor sleepstarts in rekening gebracht.

Soaring Spot

De AmstelGlide is te volgen via Soaring Spot, waar naast het volledige klassement ook de benodigde airspace files, keerpunten, reglementen en andere relevante documenten te vinden zijn. Dit is de link naar de AmstelGlide 2024 Soaring Spot: https://www.soaringspot.com/en_gb/amstelglide-2024-soesterberg-ab-2024/.

Correspondentie

Heb je vragen aan de organisatie van de AmstelGlide? Stuur dan even een emailtje naar amstelglide@acvz.nl. Gaat je vraag over een inschrijving of betaling, vermeld dan altijd duidelijk je aanmeldnummer. Dit tref je aan in de bevestigingsmail die je na je aanmelding hebt ontvangen en op de factuur die bij die mail was bijgesloten (heb je die niet bij de hand, vermeld dan je registratie of callsign).

WhatsApp Groepen


Voor communicatie voorafgaand en tijdens de AmstelGlide zijn twee WhatsApp groepen beschikbaar. Klik op onderstaande links om je hiervoor aan te melden:
  • Wedstrijdleiding - Voor berichtgeving vanuit de wedstrijdleiding voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd (geen chat mogelijkheden)
  • Ophaalploeg - Chatbox voor wedstrijdleiding, crew, ophalers en vliegers
  • Onze Sponsor

    De AmstelGlide wordt mede mogelijk gemaakt door TopMeteo.