Onze Club

De ACvZ heeft 11 zweefvliegtuigen, een supermoderne simulator en een sleepvliegtuig. Vrijwel alle vliegtuigen zijn gemaakt van glas- of koolstof versterkte kunststof. 

Alle vliegtuigen zijn te herkennen aan de registratie die op de staart van het vliegtuig staat. De “M” op de staart staat voor “Mokum” (we blijven tenslotte de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen). Na de “M” volgt een cijfer van 1 t/m 11.

De ACvZ heeft niet alleen uit zweefvliegtuigen. Om het vliegbedrijf mogelijk te maken hebben we ook rollend materieel nodig. Dit materieel bestaat uit twee lieren, kabelwagen, terughaal voertuig en een startwagen.

Onze Busio Lier

Onze gereviseerde MEL Lier

Onze John Deere Kabeltrekker

Onze John Deere Gator Terughaalvoertuig 

Onze Startwagen

Zweefvliegen is een zomersport, in de winter doen we dan ook al het onderhoud aan onze vliegtuigen, rollend materiaal en gebouwen. Dit noemen we “winteronderhoud”. Het winteronderhoud vindt ongeveer plaats van november tot en met februari en wordt uitgevoerd door de vliegende leden. Enkele uitzonderingen daarop zijn leden die op een andere manier een bijdrage leveren aan het reilen en zeilen van de club, denk aan instructeurs en bestuursleden.

In principe is het winteronderhoud in de weekenden en op woensdagavond; met de nadruk op de zondag van 10:00u tot 17:00u. Het onderhoud vindt officieel plaats onder toezicht van een van de technici die de club rijk is, en je hoeft er geen technische opleiding voor gehad te hebben om al een hoop verschillende dingen te kunnen doen.

 Iedereen wordt verdeeld in projectgroepjes, en elk projectgroepje heeft een ervaren lid als projectleider. Om je een idee van zo’n projectgroepje te geven; bijvoorbeeld elk vliegtuig heeft een eigen projectgroep met ongeveer 3-5 mensen. Bij de projectleider kan je terecht met al je vragen, en hij zorgt ook voor de planning van, en taken binnen, je project. Voor het winteronderhoud begint kan je jouw voorkeur voor een bepaald project trouwens ook nog opgeven via een lijst op de interne leden website.

 

 

© 2023 Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen
ACvZ Menu